Modules richtlijn Veneuze pathologie herzien

Modules richtlijn Veneuze pathologie herzien

In de richtlijn Veneuze pathologie zijn de modules varices, UCV en Compressietherapie herzien. Ook zijn er een aantal modules toegevoegd. De richtlijn is bestemd voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor patiƫnten met veneuze pathologie.

 

De laatste jaren zijn er meer gegevens bekend omtrent de resultaten van de nieuwere behandelingsmogelijkheden die maken dat de overkoepelde richtlijn veneuze pathologie uit 2014 aan herziening toe was. In deze richtlijn worden adviezen gegeven over diagnostiek en behandeling.

 

Veneuze pathologie - Varices

De module Stamvarices is aangepast en er is een nieuwe module Organisatie van zorg.

 

Bekijk de modules

 

Veneuze pathologie - Ulcus Cruris Venosum (UCV)

Twee modules over aanvullende diagnostiek zijn aangepast: Lokale wondbehandeling bij UCV en Compressietherapie ter preventie van recidief UCV. Daarnaast zijn er twee nieuwe modules: Behandeling van stamvarices bij UCV en Organisatie van zorg.

 

Bekijk de modules

 

Veneuze pathologie - Compressietherapie

De module Compressietherapie ter preventie van recidief UCV is aangepast.

 

Bekijk de module

 

Samenwerking

De richtlijn is ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Daarnaast waren vertegenwoordigers betrokken vanuit de chirurgen (NVVH), radiologen (NVVR), huisartsen (NHG), physician assistants (NAPA), huidtherapeuten (NVH), compressietherapeuten (NVCZ), verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN), Nederlandese Organisatie Voor Wondpatiƫnten (NOVW), Huid NL en Harteraad.