Vulvacarcinoom

Initiatief: NVOG Aantal modules: 31

Vulvacarcinoom - Communicatie behandeling

Met pati├źnte (in principe altijd in bijzijn van familie)
Het effect van de behandeling zal worden besproken. Indien een chirurgische behandeling is gegeven, dient de pathologie uitslag te worden doorgenomen. De consequenties voor eventuele adjuvante behandelingen worden besproken en in algemene zin zal de prognose worden genoemd. Dat laatste geldt ook voor primair radiotherapeutische behandelingen.

Intramuraal
In de oncologiecommissie van het ziekenhuis zal het effect van de behandeling en/of het pathologierapport worden besproken. Aan de hand van deze gegevens dient een beslissing te worden genomen of alleen follow-up gewenst is of dat toch een adjuvante behandeling dient te worden voorgesteld. Een plan aangaande de adjuvante behandeling moet worden opgesteld door oncologisch gynaecoloog en radiotherapeut oncoloog.

Transmuraal
Ter afsluiting van de behandeling of indien adjuvante behandelingen worden voorgesteld, dient de huisarts en de verwijzer bericht te worden. Met de huisarts en wijkverpleegkundige dient te worden overlegd indien verdere wondverzorging thuis noodzakelijk is.

Autorisatiedatum en geldigheid

Laatst beoordeeld  : 02-05-2011

Laatst geautoriseerd  : 02-05-2011

Geplande herbeoordeling  :

Initiatief en autorisatie

Initiatief:
  • Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie
Geautoriseerd door:
  • Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie

Methode ontwikkeling

Consensus based

Volgende:
Adjuvante behandeling