Ingegroeide teennagel

Initiatief: NVVH Aantal modules: 4

Startpagina - Ingegroeide teennagel

Waar gaat deze richtlijn over?

Deze richtlijn richt zich op wat volgens de huidige maatstaven de beste behandeling is van een ingegroeide teennagel. In de richtlijn komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Behandeling ingegroeide teennagel
  • Behandeling recidiverende ingegroeide teennagel
  • Behandeling ingegroeide teennagel bij patiënten met te verwachten wondgenezingsproblemen

 

Voor wie is deze richtlijn bedoeld?

Deze richtlijn is geschreven voor zorgverleners in de eerste en tweede lijn die bij de behandeling van patiënten met ingegroeide teennagel betrokken zijn, zoals: huisartsen, chirurgen en dermatologen.

 

Voor patiënten

Bij een ingegroeide teennagel groeit het puntje van de zijkant van de teennagel in het omliggende nagelbed. Meestal ontstaat dit aan de grote teen. Er ontstaat dan een klein wondje. Vervolgens gaat dit ontsteken. Na een tijdje kan er ‘wild vlees’ ontstaan.

 

Meer informatie over ingegroeide teennagel is te vinden op Thuisarts: https://www.thuisarts.nl/ingegroeide-teennagel/ik-heb-ingegroeide-teennagel

 

Hoe is de richtlijn tot stand gekomen?

Het initiatief voor deze richtlijn is afkomstig van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH). De richtlijn is opgesteld door commissie met vertegenwoordigers vanuit de huisartsen, chirurgen en dermatologen. De conceptrichtlijn is voor commentaar voorgelegd aan Patiëntenfederatie Nederland en Diabetesvereniging Nederland.

Volgende:
Behandeling ingegroeide teennagel