Behandeling vruchtbaarheidsproblemen bij PCOS

Initiatief: NVOG Aantal modules: 20

Startpagina - Behandeling vruchtbaarheidsproblemen bij PCOS

Waar gaat deze richtlijn over?

Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is een hormonale afwijking waarbij de ovulatie vaak uitblijft. De aandoening betreft ca. één op de 15 vrouwen wereldwijd en is hiermee één van de meest voorkomende aandoeningen bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. De aandoening heeft veel facetten, zoals menstruele dysfunctie, onvruchtbaarheid, hirsutisme, obesitas en metabool syndroom. Het NVOG streeft naar een verbetering van de zorg rondom patiënten met PCOS. De richtlijn zal bijdragen aan een verbetering van de behandeling van patiënten met PCOS. De richtlijn betreft een adaptatie van hoofdstuk 5 van de internationale ESHRE richtlijn.

 

Voor wie is deze richtlijn bedoeld?

De richtlijn is bedoeld voor zorgverleners van vrouwen met PCOS, zoals gynaecologen, fertiliteitsartsen, diëtisten, ziekenhuis apothekers, huisartsen en psychologen.

 

Voor patiënten

Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) | Thuisarts.nl

 

Hoe is de richtlijn tot stand gekomen?

Het initiatief voor de richtlijn Polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) is genomen door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. De richtlijn is opgesteld door een multidisciplinaire commissie. De procesmatige en methodologische ondersteuning is geleverd door het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten.

Volgende:
Risicofactoren