Atriumfibrilleren

Initiatief: NVVC Aantal modules: 29

Startpagina - Atriumfibrilleren

Waar gaat deze richtlijn over?

Het doel van de richtlijn is het bevorderen van de diagnostiek en behandeling van patiënten met atriumfibrilleren in de tweede en derde lijn. De richtlijn is een adaptatie van de ESC-richtlijn Diagnosis and management of atrial fibrillation uit 2020.

 

Voor wie is deze richtlijn bedoeld?

Deze richtlijn is geschreven voor alle leden van de beroepsgroepen van cardiologen, internisten, neurologen en thoraxchirurgen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met atriumfibrilleren in de tweede en derde lijn. Daarnaast is deze richtlijn bedoeld om zorgverleners die anderzijds betrokken zijn bij deze patiënten te informeren, waaronder huisartsen.

 

Voor patiënten

Informatie over atriumfibrilleren is te vinden op Thuisarts

 

Hoe is de richtlijn tot stand gekomen?

Het initiatief voor deze richtlijn is afkomstig van Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC). De richtlijn is opgesteld door een multidisciplinaire commissie met vertegenwoordigers vanuit de cardiologen, internisten, neurologen, thoraxchirurgen, huisartsen en Harteraad. Er werd aandacht besteed aan het patiëntenperspectief door inbreng van de patiëntenvereniging Harteraad tijdens de ontwikkel- en commentaarfase.

Volgende:
Definitie en diagnose van atriumfibrilleren