Modulaire opbouw

De Richtlijnendatabase heeft een opbouw voor het weergeven van een module. Deze opbouw is afgeleid van de Richtlijn voor richtlijnen, Medisch Specialistische Richtlijnen 2.0 en AGREE. Een module bestaat uit vaste kopjes die onderverdeeld zijn in 4 tabbladen, namelijk Uitgangsvraag & aanbeveling, Onderbouwing, Overwegingen en Verantwoording.

(zie onderstaand figuur)

modulaire opbouw

 

De individueel ingevoerde modules worden aan elkaar gekoppeld in een inhoudsopgave, zo worden de richtlijnen samengesteld.

(zie onderstaande figuur)

modulaire opbouw inhoudsopgave

 

Om het invoeren van de modules in de Richtlijnendatabase te vergemakkelijken kan het Richtlijnendatabasesysteem, wanneer de juiste koppenstructuur wordt gebruikt, de module automatisch invoeren. De kopjes corresponderen met de kopjes zoals te zien op de Richtlijnendatabase.

 

Om te zorgen dat de modules snel worden gevonden, worden metagegevens gebruikt. Sommige metagegevens gelden voor de hele richtlijn (prostaatcarcinoom of cataract) andere alleen voor specifieke modules (bv diagnostiek, behandeling, radiotherapeut). Geef per module de  relevante metagegevens aan.