Implementatieplan

De richtlijn hallux valgus bevat aanbevelingen voor o.a. de huisarts, orthopedisch chirurg, anesthesioloog, gipsverbandmeesters. Dit betekent dat de verschillende aanbevelingen moeten worden geïmplementeerd in verschillende settings. Dit implementatieplan is opgesteld ter bevordering van de implementatie van de richtlijn hallux valgus.

 

Te ondernemen acties per partij

Hieronder wordt per partij toegelicht welke acties zij kunnen ondernemen om de implementatie van de richtlijn te bevorderen.

 

Alle direct betrokken wetenschappelijk verenigingen/beroepsorganisaties

 

De lokale vakgroepen/individuele medisch professionals

 

De systeemstakeholders (onder andere zorgverzekeraars, (koepelorganisaties van) ziekenhuisbestuurders, IGZ)

Ten aanzien van de financiering van de zorg voor patiënten met hallux valgus zijn er naar aanleiding van de aanbevelingen niet veel extra investeringen te verwachten. Wel wordt van bestuurders verwacht dat zij bij de betrokken medische professionals nagaan op welke wijze zij kennis hebben genomen van de nieuwe richtlijn en deze toepassen in de praktijk (aanwezigheid lokale behandelprotocol op basis van de richtlijn).

 

Het Kennisinstituut van Medisch Specialisten

Toevoegen van richtlijn aan richtlijnendatabase. Daarbij opnemen van dit implementatieplan op een voor alle partijen goed te vinden plaats.