Implementatieplan

Dit implementatieplan is opgesteld ter bevordering van de implementatie van de richtlijn ‘Antipsychotica en niet-SSRI antidepressiva tijdens zwangerschap en lactatie’. Voor het opstellen van dit plan is een inventarisatie gedaan van de mogelijk bevorderende en belemmerende factoren voor het naleven van de aanbevelingen. Daarbij heeft de richtlijncommissie een advies uitgebracht over het tijdspad voor implementatie, de daarvoor benodigde randvoorwaarden en de acties die door verschillende partijen ondernomen dienen te worden.

 

Werkwijze

De werkgroep heeft per aanbeveling geïnventariseerd:

 

Implementatietermijnen

Voor alle aanbevelingen geldt dat zij zo spoedig mogelijk geïmplementeerd dienen te worden. Voor de meeste aanbevelingen betekent dat dat zij komend jaar direct geïmplementeerd moeten worden en dat in 2022 iedereen aan deze aanbevelingen dient te voldoen.

 

Te ondernemen acties per partij

Hieronder wordt per partij toegelicht welke acties zij kunnen ondernemen om de implementatie van de richtlijn te bevorderen.

 

Alle direct betrokken wetenschappelijk verenigingen/beroepsorganisaties (NVOG, NVvP, NVK):

 

De lokale vakgroepen/individuele medisch professionals

 

Het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten

Toevoegen van richtlijn aan richtlijnendatabase. Daarbij opnemen van dit implementatieplan op een voor alle partijen goed te vinden plaats.