Kennislacunes

Ten aanzien van blepharoplastiek van de bovenoogleden

Gerandomiseerde studies waarin vier technieken (verwijderen van alleen huid, van huid + spierweefsel, van huid + spierweefsel + vet, en van huid + spierweefsel + bipolair cauteren van het orbitale septum) ontbreken.

 

Ten aanzien van ptosiscorrectie van de bovenoogleden

Gerandomiseerde studies zijn nodig waarin het effect van een conjunctivo-Müllerectomie vergeleken wordt met het inkorten van de levator aponeurose – met als uitkomstmaten effectiviteit en complicaties (zie hieronder) – bij patiënten met een indicatie voor een ptosiscorrectie van de bovenoogleden.

 

Uitkomstmaten:

Effectiviteit

Complicaties in volgorde van ernst

 

Ten aanzien van wenkbrauw- en voorhoofdslift

Gerandomiseerde studies waarin een directe wenkbrauwlift met transblepharoplastische wenkbrauwpexie, of waarin een endoscopische met een open voorhoofdslift wordt vergeleken, ontbreken.

 

Ten aanzien van postoperatief gebruik van Arnica

Een gerandomiseerde studie met een voldoende aantal studiedeelnemers is nodig waarin het effect van postoperatief gebruik van Arnica (oraal of topicaal) vergeleken wordt met het postoperatief gebruik van placebo – met als uitkomstmaten effectiviteit van Arnica op postoperatieve complicaties en bijwerkingen van Arnica – bij patiënten die een blepharoplastiek, ptosiscorrectie of wenkbrauwlift hebben ondergaan.