Kennislacunes

Module 1

Wat is de toegevoegde waarde van nieuwe beeldvormende technieken, zoals diffusion-weighted MRI, voor het maken van onderscheid tussen een benigne en maligne ovariumcyste?

 

Wat is de toegevoegde waarde van CT-scan na echoscopie voor het maken van onderscheid tussen een benigne en maligne ovariumcyste?

 

Module 2

Wat is de waarde van HE4 ten opzichte van CA 125 in de diagnostiek naar een vergroot ovarium bij vrouwen in een algemeen ziekenhuis?

 

Wat is de optimale afkapwaarde voor CA 125 en HE4 ter differentiatie tussen benigne en maligne adnexpathologie bij Nederlandse vrouwen met een vergroot ovarium in algemeen ziekenhuis?

 

Module 3

Een kennislacune betreft het gebrek aan RCT’s waarin het gebruik van verschillende echomodellen voor het differentiëren tussen benigne en maligne ovariumcystes wordt bestudeerd.

 

Wat is de leercurve van een nieuwe gebruiker (arts-assistenten of ook ervaren gyn?) van de verschillende IOTA-modellen?

 

Wat is de kosteneffectiviteit van de IOTA ADNEX model voor het differentiëren tussen benigne en maligne adnextumoren vergeleken met RMI?

 

Module 4a

Wat is de waarde van het gebruik van de IOTA-modellen voor het expectatief beleid?

 

Module 4c

Wat is de veiligheid en effectiviteit van een cystectomie versus een adnexextirpatie bij patiënten met een grote dermoïdcyste (> 10cm) en een voltooide kinderwens?

 

Module 4d

Wat is de effectiviteit van het verwijderen van de contralaterale adnex bij postmenopauzale vrouwen met een unilateraal vergroot ovarium met benigne aspect?