Kennislacunes

Inleiding

Tijdens de ontwikkeling van de module ‘follow-up na cholesteatoomchirurgie’ is systematisch gezocht naar onderzoeksbevindingen die nuttig konden zijn voor het beantwoorden van de uitgangsvragen. Een deel (of een onderdeel) van de hiervoor opgestelde zoekvragen is met het resultaat van deze zoekacties te beantwoorden, een groot deel echter niet. Door gebruik te maken van de evidence-based methodiek (EBRO) is duidelijk geworden dat er nog kennislacunes bestaan. De werkgroep is van mening dat (vervolg)onderzoek wenselijk is om in de toekomst een duidelijker antwoord te kunnen geven op vragen uit de praktijk. Om deze reden heeft de werkgroep per module aangegeven op welke vlakken nader onderzoek gewenst is.

 

Module: follow-up na cholesteatoomchirurgie:

Hoe valide/betrouwbaar is de MRI-diffusiestrategie in de follow-up na cholesteatoomchirurgie ten opzichte van een second look operatie, wanneer álle patiënten (met en zonder klinische verdenking op residu cholesteatoom) in ogenschouw worden genomen?

 

Wat is de diagnostische accuratesse van het gehele follow-up traject middels herhaalde MRI inclusief non-epi DWI na cholesteatoomchirurgie?

 

Wat is het effect van technische verbeteringen aan de MRI inclusief non-epi DWI op de diagnostische accuratesse van de gehele follow-up middels herhaalde MRI inclusief non-epi DWI na cholesteatoom chirurgie?

 

Wat is het verschil in kosten tussen follow-up middels (herhaalde) MRI inclusief non-epi DWI en follow-up middels second look na cholesteatoomchirurgie?

 

Wat is het verschil in impact op de patiënt tussen follow-up middels (herhaalde) MRI inclusief non-epi DWI en follow-up middels eenmalige second look operatie na cholesteatoomchirurgie?

 

Wat is het ideale interval voor de follow-up middels MRI inclusief non-epi DWI en hoe lang dient de follow-up gecontinueerd te worden?

 

Verschilt het ideale interval voor de follow-up middels MRI inclusief non-epi DWI tussen kinderen en volwassenen?