Kennislacunes

Wat is de meerwaarde van geavanceerde beeldvormende technieken voor het onderscheiden van radiatienecrose en tumorprogressie?

 

Tijdelijk geven van BRAF-inhibitoren met bij goede tumorrespons snel omzetten naar immuuntherapie is een behandeloptie die in meerdere centra wordt toegepast. Wat is de waarde van deze sequentiële behandelingen bij hersenmetastasen?

 

Er bestaan geen gerandomiseerde studies waarin de effectiviteit is onderzocht van systemische therapie bij hersenmetastasen van primaire tumoren anders dan mammacarcinoom, longcarcinoom en melanoom. Wat is de effect van systemische therapie bij deze tumoren?

 

Het is onvoldoende onderzocht of het gelijktijdig geven van radiotherapie en immuuntherapie leidt tot een overlevingsvoordeel. Er zijn aanwijzingen hiervoor in retrospectieve studies, maar gerandomiseerde studies ontbreken waarin dit bevestigd wordt. Leidt het gelijktijdig geven van radiotherapie en immuuntherapie tot een overlevingsvoordeel?


Wat zijn de mogelijke radiotherapeutische complicaties en mogelijke overlevingsvoordelen bij het continueren van targeted therapie en/of chemotherapie tijdens radiotherapie voor hersenmetastasen? Wegen de mogelijke radiotherapeutische complicaties op tegen de mogelijke overlevingsvoordelen bij het continueren van targeted therapie en/of chemotherapie tijdens radiotherapie voor hersenmetastasen?

 

Wat is de effectiviteit van bevacizumab bij symptomatische cerebrale radiatienecrose na stereotactische radiochirurgie of gefractioneerde stereotactische radiotherapie bij patiënten met hersenmetastasen?

 

Wat is de optimale fractionering en dosering voor postoperatieve stereotactische bestraling na een complete resectie bij verschillende groottes resectieholten?