Kennislacunes

Is preoperatief gewichtsverlies een voorspeller voor betere postoperatieve resultaten bij na metabole chirurgie?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van metabole chirurgie bij ouderen ten opzichte van reguliere zorg (conservatieve behandeling)?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van metabole chirurgie bij patiënten met een BMI tussen de 30 en 35 kg/m2 en met diabetes mellitus type 2 ten opzichte van GLP-1 analogen?

 

Wat is de impact van metabole chirurgie op de volgende perinatale, maternale of reproductieve uitkomsten bij vrouwen met (ernstige) obesitas in de fertiele levensfase met een kinderwens?:

 

Wat is het risico op maternale en perinatale complicaties bij vrouwen met metabole ingreep in de voorgeschiedenis? Te denken valt aan deficiënties of hypoglycemie.

 

Wat is de effectiviteit van een leefstijlinterventie rondom metabole chirurgie vergeleken met een andere leefstijlinterventie of standaard zorg bij patiënten met een indicatie voor metabole chirurgie of die metabole chirurgie hebben ondergaan?

 

Welke pre- en postoperatieve psychologische factoren beïnvloeden de (lange termijn) resultaten van metabole chirurgie, in het bijzonder bij specifieke doelgroepen (mensen met een laag IQ, jong volwassenen).

 

Wat is de effectiviteit van pre- en postoperatieve psychologische interventies gericht op het optimaliseren van de resultaten van metabole chirurgie.

 

Wat is het gewichtsverlies (waarbij de kans op gewichtstoename op termijn is meegeteld), de kwaliteit van leven en lange termijncomplicaties op de lange termijn (>5 jaar) van de verschillende metabole chirurgische technieken.

 

Wat zijn de (on)gewenste effecten van verschillen metabole operatietechnieken bij patiënten met diabetes mellitus type 2 en obesitas?

 

Wat zijn de (on)gewenste effecten van verschillende metabole operatietechnieken bij ouderen met obesitas?

 

Wat zijn de (on)gewenste effecten van verschillende metabole operatietechnieken bij adolescenten met obesitas?

 

Wat zijn de (on)gewenste effecten van verschillende metabole operatietechnieken bij vrouwen met een indicatie voor metabole chirurgie en een kinderwens op perinatale, maternale en reproductieve uitkomsten?

 

Wat is het effect van snel gewichtsverlies na metabole chirurgie op zwangerschapsuitkomsten?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van revisie chirurgie na het falen van een primaire operatie vergeleken met uitgebreide conservatieve behandeling?

 

Wat is de kosteneffectiviteit van revisie chirurgie?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van een Roux-en-Y gastric bypass, vergeleken met een gastric sleeve, na een laparoscopic adjustable gastric band (LAGB)?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van een Roux-en-Y gastric bypass, vergeleken met andere revisie chirurgische technieken, na een sleeve gastrectomie?

 

Wat zijn de (on)gunstige effecten van banded bypass, vergeleken met een resleeve of distaliseren, na een gastric bypass?