Raadpleging experts

De meeste experts (3 van de 4) hebben een sterke voorkeur voor botanker fixatie vanwege de snelheid van de procedure, de algemene voorkeur voor volledig interne fixatie, een lagere kans op nageldeformiteit en het feit dat er minder dissectie nodig is.

Indien een botanker niet mogelijk is vanwege additioneel letsel zoals (avulsie)fracturen of weke delen letsel dan is de pull-out hechting (extern geknoopte hechting) de meest gekozen alternatieve techniek.

De reïnsertie techniek door bottunnels wordt maar door een van de vier experts genoemd als bekende of gebruikte optie. De techniek wordt door deze expert gebruikt in geval van ossale avulsies, fors weke delen letsel, fractuur van de distale phalanx of bij noodzaak tot K-draad fixatie van het DIP-gewricht.

 

Een van de experts heeft een voorkeur voor pull-out hechtingen (extern geknoopt over de tuft/pulpa) boven de botanker techniek omdat volgens deze expert er uiteindelijk geen deformiteiten ontstaan. Tevens beschrijft deze expert dat botankers vaak iets te proximaal geplaatst worden waardoor er een kleiner contactoppervlak is voor de reïnsertie van de pees in bot.