Voorbeeld verpleegkundige nacontrole BCD

Een voorbeeld van de invulling van de minimale kwaliteitseisen voor het zelfstandig uitvoeren van nazorg door een verpleegkundige op de KNO-poli:

  1. Spreekuur wordt uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige of doktersassistente.
  2. De verpleegkundige/doktersassistente heeft als aandachtsgebied otologie en begeleidt dus minimaal 1x per maand een otologisch spreekuur en daarmee otologische patiënten.
  3. De verpleegkundige/doktersassistente is ingewerkt in het Bone Implant zorgspreekuur door het minimaal 3x onder begeleiding uitgevoerd te hebben.
  4. De verpleegkundige/doktersassistente kijkt een dagdeel mee bij het volwassenen Audiologisch Centrum om kennis op te doen over de verschillende beengeleidingshoortoestellen, vóór aanvang van zelfstandige uitvoering van het Bone Implant (BI) zorgspreekuur.
  5. De verpleegkundige/doktersassistente volgt minimaal één patiënt tijdens het gehele bezoek aan het Bone Implant intake spreekuur.
  6. De verpleegkundige/doktersassistente kijkt minimaal bij één patiënt mee tijdens het plaatsen van de Bone Implant op de operatiekamer.
  7. De verpleegkundige/doktersassistente kijkt bij minimaal één patiënt mee die één week na operatie op het verpleegkundig spreekuur Algemeen (post-op) komt voor verwijderen van de healing cap.
  8. De verpleegkundige/doktersassistente neemt minimaal 1x per jaar deel aan het Bone Implant overleg of neemt deel aan een klinische les, scholing, symposium of congres over Bone Implants.