Indicatoren

Inleiding

In de gezondheidszorg zijn kwaliteit en transparantie belangrijke onderwerpen. Dit is terug te zien in de ontwikkeling van richtlijnen voor medisch handelen en indicatoren om dit handelen te kunnen meten. In het kader van indicatoren voor de transparantiekalender is door de NVN, NVvN en NOV aan de werkgroep gevraagd een voorstel te maken voor een set van indicatoren. Het is aan de betrokken partijen om, conform de hieromtrent geldende afspraken, te bepalen of, en welke indicatoren verder kunnen worden uitgewerkt en een plaats moeten krijgen in de te registreren indicatorenset.

 

Doel van de indicatorenset

Het doel van deze conceptindicatoren is een aanzet te doen om tot een indicatorenset te komen die vanuit de beroepsgroepen wordt aangedragen. Op verzoek van de NVvN is besloten om een set conceptindicatoren op te stellen welke vervolgens doorontwikkeld kunnen worden. De participerende beroepsverenigingen hebben aangegeven achter deze conceptindicatoren te staan en zouden graag zien dat deze verder uitgewerkt zouden worden. De indicatoren zijn uiteindelijk in een ander gremium vastgesteld en zullen tripartiet worden aangeboden.

 

Overzicht indicatoren

De onderstaande conceptindicatoren zijn door de werkgroep opgesteld, de verdere uitwerking en het tripartiet aanbieden van de indicatoren vindt plaats in een ander gremium.

  1. Heroperatie binnen 30 dagen
  2. Complicaties
  3. Uitkomsten PROMs
  4. Organisatie van de zorg
  5. Deelname Wervelkolomregistratie (WR)
  6. Volledigheid registratie