Kennislacunes bij deze uitgangsvraag

Alopecia areata kan geassocieerd zijn met andere auto-immuunziekten. Het is nog onvoldoende bekend of er bij DS meer uitgesproken associaties bestaan dan bij alopecia areata in de algemene populatie. Er zijn geen gerandomiseerde studies naar het effect van therapieën of interventies bij alopecia areata bij mensen met DS.

Er is nog onvoldoende kennis over de exacte diagnose van de folliculaire papulopustuleuze dermatose die bij pubers en (jong)volwassenen met DS frequent voorkomt. De kennishiaten bevinden zich vooral op het gebied van het klinische beeld, de histologie, de pathogenese, het beloop en de therapie-opties.

Er is nog onvoldoende kennis over de exacte diagnose die op de “rode wangen” gesteld kan worden, welke bij mensen met DS al vanaf jonge leeftijd frequent voorkomt. De kennishiaten bevinden zich met name op het gebied van het klinisch beeld, de histologie, pathogenese, het beloop en de therapie-opties.

Er is onvoldoende bekend over de moleculair-biologische achtergrond van nageldystrofie bij mensen met DS. Er zijn geen studies naar de effecten van antimycotische therapieën bij onychomycosis bij mensen met DS. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de werkzaamheid van antimycotica bij mensen met DS niet verschilt ten opzichte van de algemene populatie.